Connect with us

Нюзрум

Здравното министерство с мащабна кампания, викат фолкаджийки, инфлуенсъри и Гришо

Published

on

Мащабна информационна кампания за здравна профилактика започва Министерството на здравеопазването от следващата седмица. Интересното е обаче, че МЗ мисли да включи в нея инфлуенсъри, поп-фолк звезди, тенисист №1 на България Григор Димитров и носителят на “Букър” Георги Господинов. 
 
“Моментът е решителен – има финансиране, има страшно много пари за профилактика и те трябва да бъдат усвоени. Става дума за почти 500 млн. лева. Трябва обаче да убедим българските граждани, че трябва да правят тези профилактични прегледи. Започваме да го правим от следващата седмица – стартираме една мащабна информационна кампания. Ще търсим и националните обществени медии. Надявам се да не досадим на хората. Нашето послание ще бъде, че здравеопазването не е болничното лечение, а промоцията на здравето и профилактиката на заболяването”, посочи зам.-здравният министър Михаил Околийски и допълни, че пакетът е богат и в него не влизат само кръвни изследвания, а всичко се поема от НЗОК.

“Гледах преди малко страхотната победа на Григор Димитров. Мислим за него, мислим за Георги Господинов, който е нашият гений на съвремието – хора, на които хората вярват. Има идеи и от нашия пресцентър, на които аз много вярвам, за поп-фолк изпълнители. Трудно ми е да го разбера, защото съм хеви метъл, но има хора, които това харесват”, допълни той.

“Категорично с нов, страстен подход искаме да говорим”, допълни Околийски, предава „Лупа“. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени