Connect with us

Гербери

Мария Габриел разкри защо се появи и с ПП при Радев: Те ни молят за…

Published

on

Официално приключи церемонията по връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на кабинет в рамките на 49-тото Народно събрание. По Конституция той се дава на най-голямата парламентарно представена партия. В момента това е коалицията ГЕРБ-СДС.

При президента Румен Радев пристигнаха неочаквано както представители на ГЕРБ-СДС, така и колегите им от ПП-ДБ в лицето на премиерът в оставка Николай Денков и съпредседателят на ПП – Кирил Петков.

Въпреки голямото закъснение и ултиматума, който отправи в късните часове на неделя вечер, Мария Габриел при мандата и остана на разговор с президента.

Срещата им приключи и тя разкри какво точно са си казали:

„Нямаме различия по отношение на приоритетите за страната. Те са свързани с реформите в съдебната система, борбата с корупцията и регулаторите. Всичко това върви ръка за ръка. Това нещо трябва да бъде изговорено в максимално кратък срок. 7 дни е срок, който не приемам. Трябва да направим всичко в максимално кратко време“, добави тя.

По думите й от ПП са се помолили за още време. 

„Преговорите ще продължат още този следобед, за това сме се разбрали. Ще информираме всички, когато имаме позиция“, каза тя. 

Думата взе премиерът в оставка Николай Денков:

„До вчера нямахме яснота ще бъде ли подписано споразумението или не. Имаме съгласие, че това споразумение вече ще бъде подписано, ако трябва ще доуточним още текстовете. Ще погледнем и състава на МС. Трябва да бъде подписано всичко заедно. Сутринта ни представиха състав на кабинет, той обаче е неприемлив за нас и ще бъде коментиран“, каза той, предаде Блиц. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени