Connect with us

Нюзрум

Тошко припомни едни договорки в мол и отсече: Не вярвам някой освен Киро и Лена да си представят това

Published

on

Двете страни бяха заинтересовани от анализа на другата страна за политическия живот и това, което се случва в страната. Имахме възможност да обсъдим доста теми и да кажем какво мислим. Това заяви Ивайло Вълчев на излизане от срещата с Румен Радев, където се провеждат консултации преди връчването на мандат за съставяне на кабинет в рамките на 49-ото НС. 

„Има много възможности за процедурата по даване на мандати, но всичко е в ръцете на президента. За третия мандат г-н Йорданов има теза, която ще сподели с вас“, допълни той и даде думата на Тошко Йорданов. 

„Според нас този парламент е изчерпан като морален кредит и най-правилното нещо е да има избори. Ние смятаме, че правилният подход е експертен кабинет с широка парламентарна подкрепа, но не и в този парламент. Той приключи в момента, в който се създаде сглобката от политическите сили, които се арестуваха два дни по-рано. Ако не се сглобят наново, не дай си Боже, защото ще е ужасно за страната, трябва да отидем на избори“, заяви Йорданов.  

„Не вярвам някой освен Киро и Лена да си представят, че ще вкарат същия брой депутати“, каза още той.  

Според него регулаторите няма да са независими, ако сглобката продължи да съществува. 

Тошко Йорданов припомни как ИТН се договаряше с ПП в мол, където всичко е било излъчено, докато сега преговорите се водят изключително скришно. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени