Connect with us

Парламент

ГЕПРБ изправи до стената шефа на парламента, готви му два въпроса

Published

on

Кой е бил дежурният лекар, който е направил тест за COVID на шефа на парламента Никола Минчев и кога точно е направен той? Отговорите на тези въпроси ще търсят от председателя на Народното събрание от ГЕРБ, обяви пред журналисти проф. Костадин Ангелов.

След Консултативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев в понеделник бяха карантинирани, както държавният глава, така и премиерът Кирил Петков, шефовете на парламентарни групи и министри, след като шефът на парламента Никола Минчев даде положителна проба за COVID. Според Ангелов обаче е почти невъзможно, след като КСНС е свършил в 19,40, до 21,30 ч. да е взета и обработена пробата на Минчев.

Задавам два въпроса – кое е лечебното заведение, което е направило теста и кой е бил дежурният лекар, който го е валидирал? Възможностите са две – или тестът е направен след КСНС, но PCR теста не може да излезе за толкова кратко време, защото технологичното време обикновено е 2 ч., или тестът е взет преди КСНС, което означава, че е имал симптоми преди това и появяването му е безотговорно отношение, категоричен бе Ангелов.

Карантината на управляващите дни преди посещението на премиера Кирил Петков в Северна Македония, той коментира така: Това беше животоспасяващ ход за правителството и премиера Кирил Петков, защото в противен случай той нямаше да изпълни нищо от това, което декларира от трибуната на парламента. Президентът Румен Радев издърпа ушите на премиера с Консултативния съвет по национална сигурност.

Най-четени