Connect with us

Нюзрум

Протестиращи нападнаха екипите на bTV на протеста пред парламента

Published

on

Екипи на bTV бяха нападнати по време на протеста, организиран от партия „Възраждане“, срещу зелените сертификати, съобщиха от медията. Бяха отправени както вербални, така и физически атаки.

Това се случи в момента, когато демонстрантите се насочиха към сградата на здравното министерство. Протестиращите са изтръгнали ветробраните от микрофоните на репортерите Мариета Николаева и Христиания Червенкова и са ги разкъсали, пишат от медията.

По-рано и други сайтове разпространиха информация за вербална атака към екипите на bTV.

„Вие сте bTV, нямате място сред нас. Отрепки, боклуци, станахте телевизия на измамника Киро Петков“, викаше демонстрант срещу екипа на Христиания Червенкова и операторът ѝ.

Те обвиниха репортерката, че телевизията ѝ е най-големия дезинформатор, брани здравния фашизъм на новата власт и не заслужава да е сред тях.  Прозвучаха закани и към оператора, че ще остане без камера. Сцената беше заснета от репортер на „Любословие.бг”.

„Защо е тази агресия, защо ме нападате?”, опита се да влезе в диалог репортерката.

„Вие нямате достойнство. На каква работа сте, да лъжете хората?

„А тази отрепка Цънцарова защо говори лъжи?”, отвърнаха протестиращи, ясно ядосани на това, че журналистката разкри, че част от депутатите на „Възраждане” са ваксинирани.  

Най-четени