Connect with us

Нюзрум

Херо Мустафа и Стефан Янев са бесни след това гостуване на Татяна Дончева в БНТ! Разкри ги

Published

on

„Възраждане“ ще подобри резултатите си, но Стефан Янев и „Български възход“ няма да имат присъствие в следващия парламент. Това коментира в предаването „Тази сутрин“ председателят на партия „Движение 21“ Татяна Дончева.

„Това е лабораторно упражнение. Това е неглижиране на проекта на Янев, защото има малко време. През него няма да могат да парират „Продължаваме промяната“. Не могат да прелеят гласове от БСП, защото Янев няма идентичност. Янев имаше добър старт преди да се регистрира“, добави лидерът на „Движение 21“.

Партията на Дончева няма да се яви на предстоящите избори на 2 октомври.

„В раздробеното политическо пространство се роди фрагментиран и нестабилен парламент. Проблемът е комплексен. В сегашния момент той не може да бъде преодолян. Много формации ще вземат по малко гласове“, добави тя.

„За „Движение 21“ е важно да се работи за нова формация в следващите три месеца. Тук не става дума за коалиция, а за формация, която да влезе в център-ляво. Следващата година има местни избори, а се очертават и парламентарни. Очертават се условия за активирането на нови хора и общности“, посочи Дончева.

Според нея темата с „Газпром“ е свързана с отношението към Русия.

„Който и да управлява, каквото и да прави, ако иска да прекара зимата в България, трябва да осигури газ. Това, което направи „Промяната“, е да прекъсне договора с „Газпром“, за да се хареса на някой, който ще ги задържи на власт. От „Продължаваме промяната“ са повратливи хора, които както вчера са казали, че ще прекъснат договора с „Газпром“, защото така им е казало посолството – сега ще кажат друго“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени