Connect with us

Нюзрум

Прокурор за Спецов! Опростил милиони на любима дама на Киро, дето го обслужва по-добре от Лена

Published

on

Информация за прокурорска проверка по няколко сигнала срещу бившия шеф на НАП Румен Спецов се разпространява в съдебните среди, съобщава „Филтър”.

Единият сигнал е за това, че любимецът на Асен Василев е покрил няколко милионно задължение на голяма медийна група към Агенцията и по този начин е облагодетелствал собствениците й за сметка на българските данъкоплатци. Медийната групировка издава вестници и има собствени сайтове. Като отплата за измамата журналистите от изданията на известна госпожа обслужват открито и на моменти дори неприлично лигаво „Продължаваме промяната“.

Другият казус, по който Спецов ще трябва да отговаря, е свързан с фирмата му „Грайнър“. По него във фейсбук излезе с публикация бившият депутат Георги Кадиев, който коментира тв изява на Спецов по следния начин: „Неистина е, че фирмата на Спецов „Грайнър“ нямала задължения по ДДС, защото на покупките на зърно нямало ДДС. Всъщност, към периода, за който се отнася ревизията, ДДС има и точно за това е съставен ревизионен доклад, предшестващ ревизионния акт. Като собственик и управител на фирмата Спецов получава ревизионния доклад, разбира, че нещата отиват към акт от над 1 млн.лв. и продава фирмата на малоимотно лице с 24 фирми, преди да е излязъл ревизионният акт. НАП и до днес не е взела 1 лев от този акт, а Спецов си купил апартамент в Дубай… Казусът е прост, та прост. И Спецов никога не би трябвало да доближава НАП.“

Очевидно е, че облаците над Румен Спецов се сгъстяват и един ден той ще трябва да намери достатъчно логични и правно издържани аргументи за това, че не е вършил финансови безобразия.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени