Connect with us

Парламент

Евакуират депутатите от парламента, отпред полицията бие протестиращи

Published

on

Опасенията, че напрежението на днешния протест, ще ескалират се сбъднаха. Протестиращи се опитаха преди минути да разбият полицейския кордон пред НС и да нахлуят в сградата на парламента.

„Моля всички мъже да се включат и да отидат на първа линия, а жените и децата да минат отзад. Мъжете да се разпръснат“, чу се подстрекаващ глас на един от ораторите на протеста.

Униформените удържаха тълпата, но при сблъсъка бяха ранени няколко жени.

Започна и замеряне на полицаите с предмети.

Протестът срещу зелените сертификати и COVID ограниченията, организиран от „Възраждане“, продължава вече часове. БЛИЦ припомня, че няколкостотин полицаи се събраха в района на Народното събрание (НС), за да пазят парламента и депутатите от протестиращите пред сградата.

Рашковото МВР реши да варди народните представители с водно оръдие, а междувременно стана ясно, че депутатите се изнасят по спешност от сградата на парламента.

Депутатите от различни парламентарни групи получили указания да напуснат бързо сградата на Народното събрание (НС). Това съобщава „Труд“.

Причината е протестът срещу зеления сертификат, организиран от партия „Възраждане“ пред парламента. Лидерът на партията – Костадин Костадинов, който е под карантина заради контакт със заразения с коронавирус председател на парламента Никола Минчев, все пак се включи на протеста. Това той направи онлайн – чрез платформата Zoom. Костадинов призова протестиращите „да поискат сметка за безчинствата, на които е подложен целият български народ“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени