Connect with us

Нюзрум

Прокуратурата шокира: Да, разследваме Румен Спецов! При това още преди да го изгонят от НАП

Published

on

Още през миналата година е започнало разследване заради бившата фирма на ръководителя на НАП Румен Спецов. За това потвърди зам.-градския прокурор и говорител на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова пред в. „Сега“.

„След проверка с постановление на прокурор в СГП на 18 май 2021 г. е образувано досъдебно производство“, обяснява Петрова.

Делото се води за укриване на данъци в големи размери чрез подаване на невярна данъчна декларация, но не е срещу Спецов, който съдействал на държавното обвинение по случая. А разследването продължава.

Новината е факт, след като НАП завърши ревизията без забележки. А случаят стана публичен, след разкритията в медиите за фирмата „Гранекс Трейдър“, която е продадена от Спецов на малоимотен, който има още 20-тина други фирми и след това компанията се оказа сериозно задлъжняла към държавната хазна – с 1,15 млн. лв.

 „Румен Спецов лично е получил заповедта за ревизия. Лично е получил ревизионния доклад от НАП, че „Гранекс Трейдър“ дължи тези пари, върху който той е трябвало да направи своите възражения.

Той е поискал удължаване на връчването на ревизионния акт с един месец и е използвал този период, за да прехвърли фирмата си на малоимотен човек, с криминално минало, който е съден няколко пъти.

Аз съм убеден, че това е жива форма на източване на ДДС, за което той трябва да даде публичен отговор“, каза бившият финансов министър от ГЕРБ Кирил Ананиев на специална пресконференция по темата през юни, 2021 година.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени