Connect with us

Fake Harvard

МВР-министър събра журналисти във Варна и поиска спешно прокуратурата да нахлуе при Кирил Петков

Published

on

„Булгаргаз“ и българската държава са ударили нашата икономика и бит с едно от нищо непродиктувано оскъпяване на цената на газа, освен от намерение да се граби българския гражданин и икономика и намерението да се обслужват чужди интереси.

Това заяви пред медиите във Варна председателят на АБВ Румен Петков в коментар за съдържанието на Доклада за дейността на временната комисия за проверка на обстоятелствата довели до спиране на природния газ от „Газпром експорт“, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той подчерта, че докладът беше отхвърлен от Народното събрание с решаващите гласове на ПП и ИТН.

„Видимо е, че грабежът сплотява“, коментира още Петков и добави, че в текста на въпросния доклад има любопитни подробности, като наличната кореспонденция между „Булгаргаз“ и „Газпром експорт“, условията, които са били предложени на българската страна в видим ефект като гаранция на интереса на „Булгаргаз“ и българските потребители.

От текста на доклада се вижда също, че спирането на работата с „Газпром експорт“ автоматично е довело до оскъпяването на газа с 20-30%. Става ясно също, че „Булгаргаз“ от 40 лицензирани търговци на газ в страната, кани само 10 на преговорите.

Колкото до двата танкера с втечнен газ – подробностите там трябва да бъдат документирани от прокуратурата надлежно, каза Петков и посочи за пример точката на влизане у нас и процедурата за избор на доставчици. Колкото до заявката за нови седем танкера с втечнен газ, Петков коментира несъстоятелността й по сходни причини.

Най-четени