Connect with us

Нюзрум

КПКОНПИ подхвана министър на Кирил Петков, май е пробвал да блажи като Стойчо Кацаров

Published

on

И поръчката на Асена Сербезова за щадящи тестове за ученици от 1-ви до 12-ти клас отива в КПКОНПИ. Това става ясно от съобщение на здравното министерство.

Поканата за поръчката на над 12 милиона теста беше публикувана на сайта на ведомството на 30 декември.

Прекратяването на процедурата е следствие от извършена от дирекция „Вътрешен одит“, по искане самата Сербезова. От здравното министерство заявяват, че са констатирани пропуски при организацията на процедурата от ведомството.

Всички налични в МЗ документи, имащи отношение към тази процедура, ще бъдат предоставени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

„До края на настоящата седмица, при спазването на максимална прозрачност и осигуряване на равнопоставеност на участниците, Министерството на здравеопазването ще публикува нова покана за закупуване на необходимото количество тестове. Предвидено е представители на Министерството на образованието и науката също да бъдат членове на комисията, изготвяща изискванията към участниците и разглеждаща постъпилите оферти.“, посочват още от МЗ.

Припомняме, че КПКОНПИ вече направи проверка на поръчките на щадящи тестове направени по време на служебния министър Стойчо Кацаров. Комисията предостави документите на прокуратурата, след като откри данни за корупция.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени