Connect with us

Fake Harvard

Мая някога обичаше Киро, а сега: Г-н Петков, вие не сте шеф на поща! Вкарахте ни в афера за 1 млрд!

Published

on

Мая Манолова, която проведе акция пред „Булгаргаз” като дари на дружеството стари и студени радиатори, обясни пред БНТ, че е искала да попита дали ще имаме синьо гориво за август и за зимата, има ли сключени договори и при какви процедури.

„Имам информация, че това се случва на тъмно, като се заобикаля закона за обществените поръчки. Не се ползват двете съществуващи газови борси. Това се прави с предварително избрани фирми и вероятно за комисионни, защото цените са много над пазарните”, каза лидерът на гражданската платформа „Изправи се.БГ”.

Манолова заяви, че едно от дружествата, което доставя газ през юни е свързано с „Газпром”.

„Слушам Кирил Петков, който заявява, че едва ли не всяка седмица пращал писмо на „Булгаргаз”. Г-н Петков, вие не се шеф на пощенски клон и служителите на „Булгаргаз” не са пощенски служители. Ако не знаете как да продължителите отношенията с „Газпром” вижте как го правят в Германия, Австрия и Италия. Ние сме застрашени и от санкции за арбитражно дело за над 1 милиард. Защото не купуваме евтин газ, а взимаме от посредници”, обясни Манолова.

„В тази безпрецедентна криза, наречена диверсификация, в която ние ползваме същите източници по същите трасета, но с 30-40 % повече и с посредници, в тази каша ни вкара правителството на Промяната и шефът на „Булгаргаз”, каза още тя.

Най-четени