Connect with us

Парламент

Лидерът на „Възраждане“ не вярва, че председателят на НС е болен: Да покаже бележка, ама не от днес

Published

on

„Когато разбрах, че председателят на НС се е разболял от коронавирус първо си направих бърз тест, който имам вкъщи. Той беше отрицателен“, обяви пред БТВ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. След това той си е направил и втори лабораторен тест, който също е бил отрицателен.

„На базата на това считам, че решение за карантиниране на когото и да било е меко казано абсурдно“, заяви Костадинов, въпреки че положителен тест ден след контакт със заразен е изключен.

Той допълни, че все още не е получил решение от РЗИ дали трябва да е под карантина.

„Всички, които бяха вчера на КСНС без мен, бяха ваксинирани. Освен това самият Минчев е ваксиниран, което демаскира цялата ситуация с абсурдния и безумен антиконституционен зелен сертификат. От какво ни пази той, след като сега заради Минчев трябва да излязат в карантина неизвестно колко точно хора“, попита лидерът на „Възраждане“.

Той попита и защо само членовете на КСНС.

„Както е добре известно, когато човек се установи, че е болен, три-четири дни преди това е можел да заразява. Последното заседание на НС беше в петък, което означава, че трябва да се поставят под карантина всичките 240 депутати, както и целият административен персонал на НС“, заяви Костадин Костадинов.

Той нарече случващото се в момента „тотално нечовешко безумие“. Според него Никола Минчев е здрав и затова се обърна към него с призива да покаже официален лабораторен тест, че е болен.

„Но нека той да е от понеделник вечерта, а не от днес или от утре“, призова лидерът на „Възраждане“.

Според него това се случва с цел да не може утре той да отиде на обявения от партията протест срещу зелените сертификати.

„Може би те си мислят, че по този начин протестът ще бъде обезглавен, няма да стане това нещо“, категоричен бе Костадин Костадинов, който допълни, че ще протестират десетки хиляди хора.

„Не смятам, че целта им ще бъде постигната. По-скоро по този начин показаха, че ги е страх. Навремето Борисов късаше менискуси, сегашните пък се разболяват от COVID-19. Още по-жалка история“, заяви Костадинов.

Той заяви, че ако се наложи, ще повтори теста си следващите дни.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени