Connect with us

(О)позиция

Фрапиращо! Десницата се радва на глупостта на Киро, БСП мълчи, че прави пари от убийството на руснаци

Published

on

Да направиш Кирил Петков премиер е все едно да дадеш на луд картечница. За шест месеца успя да развали онова, което други биха развалили за шест години.

За краткия си мандат той се държа като асистент на Херо Мустафа и криво-ляво успя да прокара всички належащи американски интереси, за което и беше инсталиран за премиер. Казвам криво-ляво, заради стила на изпълнение, който в края на краищата му струваше и главата като премиер. Той се оплете като пате в кълчища и по темата за Северна Македония, по въпросите с газа и по руските шпиони. Успя да постигне всичките американски цели, но по начин, който отврати маса народ. Петков се държа като един от най-големите агенти на Путин в България, защото успя да настрои срещу американците, и то по време на войната им с Русия, огромно количество хора. Не знам дали са му давали по 4000 лева на месец от Москва, както твърди Бориславова, но постигна забележителни резултати с голям принос към българската русофилия. Резултатите от останалата му политика ще видим в целия им „блясък“ през есента и зимата, когато цените ще отнесат като цунами кухите патетични фрази за руските шпиони и евроатлантическите ценности.

Припомням, че заради решението на правителството му да не плаща на „Газпром“ по новата схема и последвалото спиране на доставките на руски газ за България, автоматично вдигна с 30% цената му. Ние продължаваме да купуваме руски газ, но през Гърция. Това автоматично се отразява на индустрията, но ще се разрази с пълна сила през отоплителния сезон, защото Петков не успя да намери трайно решение и да направи дългосрочни договори за алтернативен, макар и по скъп американски или друг газ. Той реши допълнително да усложни тази ситуация, като скъса напълно отношенията с Русия. Историята с изгонените дипломати е срам за България от историческо-морална гледна точка и напълно самоубийствена от практическа такава.

Разбира се никой не вярва, че Петков е изгонил руснаците, защото наистина са шпионирали. Дори и службите, които бяха изслушани на закрито заседание в НС. Само генерал Наско Атанасов е убеден, че градинарите и готвачите към руското посолство са нещо средно между Ширлиц и Бонд, но това е от глупост, а не от друго. Глупав беше и начинът, по който Петков самоволно направи цялата работа, защото нанесе обида, а такива неща се помнят в международните отношения. Освен това постави България в позицията на опитно зайче и към американци, и към руснаци. Първите ще видят какво ще стане, ако една страна, и то русофилска, напълно скъса отношенията си с Русия, а другите ще покажат какво ще стане, ако Русия напълно прекрати отношенията си с една европейска страна, макар и от периферията. Да не говорим, че по време на война между САЩ и Русия това политическо поведение е безумие.

Гледам Кирил и Асен и виждам как страната ни се е сривала в своите предишни национални катастрофи. Мисля, че от гламавост, а не от нещо друго. Мисля, че Кирил и Асен, есенцията на градското дясно, доведоха страната до четвърта национална катастрофа (имам предвид акцията срещу Русия и последствията от цялостната им политика, започнала със скъсването с „Газпром“). Третата беше причинена от БСП и Жан Виденов. Интересно е, че бързат да се обединят и за четвърта, която ще настъпи през есента, а това наистина ще бележи края на прехода. Румен Гечев и Асен Василев Reunion. Има историческа справедливост и неизбежност в този всеобщ български провал. Народът съучаства в него напълно свободно, че даже и убедено, на всички редовни и предсрочни избори. Имаше опашки в Париж, Лондон, Мюнхен и Лос Анджелис от желаещи да гласуват за Слави Трифонов. После същите се редяха да гласуват за Кирил и Асен, а десет години преди това гласуваха за ГЕРБ, които печелиха вота на изтеклите мозъци в чужбина в продължение на 12 години.

Но да се върнем на „Промяната“. Фрапиращо е да виждаш как градската интелигенция се радва на глупостите, че и престъпленията на Кирил и Асен, а бесепарите са парализирани пред оръжията, които собствената им партия продава на Украйна, за да се правят пари от убийството на руснаци. Всичко това на фона на всенародната апатия пред главоломния растеж на цените, предизвикан от политиката на последните три правителства, а не от международното положение. Заради последното и политиката на САЩ и ЕС те тепърва ще скачат още по-главоломно. В сравнение с днешната инфантилна, перверзна (в буквалния смисъл) и напълно безотговорна оргия, която управлява България, Бойко Борисов с неговите напълно автентични чекмеджета, илюстрация на нагледната битова алчност, е някакво аналогово демоде, което може да предизвика разбиране и лично за мен е за предпочитане. Понеже преди година и половина видях какво ще се случи, не защото съм прозорлив, а защото се занимавам професионално с политика, реших, че е по-добре да се удържа статуквото, а не да се подкрепя „промяната“ в лицето на един чалгар (Слави Трифонов) и двама налудничави мошеници, каквито са Кирил и Асен. По-опасният е Асен, защото е по-съобразителен и прикрит. Не знам колко още могат да паднат умните и красивите в своя вкус и своята илюзия, но тези дразнещи и провокативни коментари към тях са опит да раздрусаш скъпи хора, които са ти скъпи на сърцето. Не го казвам от куртоазия, а от дълбоко разочарование, че се разминаваме по толкова очевидни въпроси. Не може да се подкрепя налудност, която развратничи инфантилно в Министерския съвет като пубертет на първи купон. За по-сериозните теми като енергетика, икономика и външна политика няма да отварям и дума.

За България със сигурност е по-добре тази мъка да приключи и да се ходи на предсрочни избори, а Румен Радев да направи служебен кабинет. За политическите опоненти на „Промяната“ е по-добре Асен Василев да купи още няколко депутати и да състави кабинет, който ще бъде пометен след няколко месеца, а от „Промяната“ и за така наречената градска десница няма да остане почти нищо, което е добро в дългосрочен план. Сложна политическа дилема. ЯВОР ДАЧКОВ, вестник Филтър

Най-четени