Connect with us

Импийчмънт

Гръм в ефира на БНТ! Тежки думи за шизофрения и Румен Радев! Чака ни нещо ужасно до 100 дни

Published

on

Президентът очевидно опитва да играе с управляващите. Същевременно флиртува и с електорална група, помогнала за избора му. Това коментира икономистът Кузман Илиев в ефира на БНТ.

„Проблеми с газа има и индустрията е пред фалит. Трябва да се реши една важна задача – доставките на газ да ги има и те да са на достъпна цена. Никой не знае цените за август и това не е случайно. Ние ще имаме безумно кризисна ситуация“, каза той. 

И добави: „Как ви се струва това – най-високата от времето на Виденов до момента. Всеки затяга колана, защото идва рецесията. Когато ти паднат приходите и си увеличил разходите до рекордни стойности. Държавата може в един момент да няма кеш, с който да плати задълженията си. Това е голям проблем. Да, добри резултати има, но те са снимка и резултат на това, което става една година“, уточни Илиев.

„Вносът надмина износът. Социалните разходи ги даваме на хора, купуващи стоки, внесени отвън. Трябва да мислим решения, защото ножът е опрял до кокала“, заяви икономистът.

По думите му у нас има невиждана политическа шизофрения, защото 2 години Радев бе идолът на демократите, а сега е в руския лагер и си отваря вратата за ГЕРБ. 

„Докато се поздравяваме за това, което стана в Македония, ще имаме големи проблеми, защото очевидно не си знаем интереса. Искаме да ни ръкопляскат. Ситуацията е сериозна и това е най-голямата енергийна криза в историята. Ние живеем в енергийна война. В момента се черпи от газохранилището ни“, добави Илиев.

Най-четени