Connect with us

Fake Harvard

Първан на Киро завъртя задника: Вече не е важно дали ГЕРБ са мафия, а да подкрепят ново правителство

Published

on

„Вървим към предсрочни избори, но не категорично. Главен въпрос е кое ще надделее – дали убедеността на ПП, че държавата се нуждае от правителство, а не от избори, които могат да произведат по-сложна картина, или това, че ПП е в моментен подем, а това е удобен трамплин за отиване на избори. Всичко зависи от това дали ПП ще избере държавния или партийния интерес“. Това каза пред БНР Първан Симеонов, социолог от „Галъп“, известен с удивително близките си алкохони отношения с Кирил Петков и Бойко Рашков.

И предупреди, че ако има предсрочни избори и на тях има ниска активност, то тя ще е ниска сред електорати, които не са мотивирани.

„Не съм оптимист, че изборите ще произведат нещо различно. Не съм и песимист, защото съм политолог и знам, че това е политика. Политиката изисква компромиси, а не непримиримост… След едни нови избори може да има патова ситуация между прогресивно-либералния сектор в лицето на ПП и на ДБ, на БСП също, и между по-балкански сектор като ГЕРБ, ДПС. Тогава ще имаме и по-силен Костадин Костадинов. Единственият ключ ще бъде евро-атлантизмът. Войната прави така, че стават възможни мнозинства, в които ГЕРБ и ДПС излизат от изолация. Спира да е важно дали са мафия, а става важно, че се кълнат във вярност на Запада“ и да подкрепят нов кабинет. В предаването „Неделя 150“ анализаторът допълни коментар във връзка с подписания днес двустранен протокол със Северна Македония:

„България трябва да контролира изпълнението на всеки един етап и трябва да внимава за новата история. Затова е важно какви политици ще управляват България – дали ще са политици с характер, или такива, които дават всичко възможно, за да се харесат на западняците. Българският интерес е синхронен с колективния западен интерес“.

Най-четени