Connect with us

Fake Harvard

С решение на министър Сандов: Киро и баща му получиха от държавата плаж, вече имат и частен залив

Published

on

Категорично е нарушен принципът на прозрачност при обсъждане и вземане на решението за създаване на защитена местност, а голяма част от забраните са нелогични и неясни. Така кметът на Царево Георги Лапчев коментира новината, обявена днес от министър Борислав Сандов, че заливът на плаж Корал става защитена местност.

„Продължава да е неясно как ще става на практика преминаването през залива и от къде. Със спорна обществена легитимност е заповедта на министъра в оставка, издадена няколко дни преди да престане да изпълнява тази длъжност“, коментира още Лапчев.

На проведено заседание на Комисия по обявяване на защитената местност кметът на Царево единствен гласува против и оспори с особено мнение подхода по обявяване на защитената местност и предвижданите ограничения,
припомнят от общината.

Според Лапчев към проектното предложение липсвали доклади от редица институции и експерти, а в първоначалния вариант на проекта за заповед риболовът беше изцяло забранен.

След твърдото му становище и това на рибарското съсловие, все пак риболовът в залива остава разрешен, но в периода от 1 октомври до 1 март. Забранява се обаче навлизане с джетове и всякакви плавателни съдове, с изключение на ситуации при бедствия и аварии.

Цялата истина е, че по предложение на сдружение „Да запазим Корал“, то става едноличен властелин на плажа и залива. А шефове на сдружението в сянка са… Кирил Петков и баща му! Т.е. канадските аферисти си отчупиха парче от България за лично ползване!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени