Connect with us

Нюзрум

В Русия вече ни плашат: „Братушки“, направихте пак глупашки избор! Ще видите какво ви чака

Published

on

„Изгонването на 70 сътрудници на руското посолство в България може да препълни чашата на нашето търпение. И, ако не дадем твърд отговор, утре и други страни от НАТО ще продължат политическата си простащина по отношение на Русия.“ Това написа в профила си в Телеграм сенаторът в Съвета на федерациите на федералното събрание (горната камара) на руския парламент Владимир Джабаров, кандидат на науките от Института по бетон и железобетон на бившия СССР, випускник школата на КГБ и бивш генерал-майор от ФСБ. Железобетонният сенатор фигурира и в санкционните списъци на САЩ и ЕС, съобщава „Офнюз“.

От вторник, когато българското правителство изгони 70 руснаци, работещи в България за МвНР на Руската федерация, Джабаров е особено активен в профила си в Телеграм и анализира България и нейното поведение.

„Май най-наглите изцепки срещу Русия американците ги поръчват на своите европейски марионетки: България, Литва, Латвия и Полша. Сметката е проста: ще има много шум, но Русия по навик ще се ограничи до дипломатически протести.“ – коментира Джабаров и заплаши, че изгонването на руснаците от София може да има сериозен отговор. „Сигурно посланикът в България Елеонора Митрофанова е права наистина. Трябва ли изобщо да поддържаме с тази държава дипломатически отношения.“ – подгрява аудиторията си Джабаров.

„Защо България си изостря отношенията с Москва? Какво, освен добро, е видяла тя от нас България традиционно получаваше от нас евтини енергийни ресурси, торове. В българските курорти десетки хиляди руснаци оставяха своите спестявания, пълнейки съществено българския бюджет. Българите демонстративно се отказаха от прокарването на своя територия на Южен поток. Плюха си, по същество, сами на лицето. После дойхода в Москва, разкаяха се и изпросиха от нашия президент възможността да се включат към Турски поток. Проявиха им разбиране. И како? Пак всичко предадоха и забравиха. Историята на нищо не е научила братушките.“ – страда искрено руският сенатор.

Владимир Джабаров, който призова руските туристи да не почиват в България разсъждава и за българския туризъм през призмата на личните си преживявания.

„За първи път почивах на Златни пясъци като студент на младежки обмен през 1971 г. Всичко ми хареса. За последен път бях там със семейството си през 1999 г. И какво? Бях поразен от факта, че за почти 30 години всичко се е порутило, обслужването е като по времето на соца. Разбира се, СССР с неговата щедра помощ за българите отдавна го няма. И всичко постепенно се е рушило. А сега изобщо не е по-добре. Какъв е смисълът руснаци да ходят в България. На Черно море Сочи изглежда няколко идеи по-привлекателен. Призовавам сънародниците си да бойкотират всички курорти по българското Черноморие. Вярно е, че без руснаците никой от уважаващите себе си европейци няма да отиде в България, а ще предпочете Кипър, Гърция, Турция. „Братушките“ отново направиха глупашки избор.“  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени