Connect with us

Демос

Петролен бос шокира народа: Цените в бензиностанциите рязко хвръкват нагоре

Published

on

През януари цените на горивата ще растат или поне на бензиностанциите няма да видим особено понижение. Това каза председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

По думите му първата десетдневка на месеца има постепенно и устойчиво покачване на международните цени, което е притеснително.

„Към днешна дата не се очертава явна тенденция на понижение“, добави Терзиев.

„Очаквам пропан-бутанът да поевтинее. Успоредно с това следващите няколко дни метанът за автомобили, компресираният природен газ, ще продължи да се покачва. Масово цените ще минат 3 лева. Когато единият алтернативен продукт поевтинее, другият става почти нетърпимо скъп. Ще има отлив от този продукт“, коментира той пред БНР.„При бензина и дизела няма да има добра новина“, посочи Терзиев.

Според него ако няма увеличение, то цените ще се задържат.

На въпрос може ли да се стигне до недостиг на горива в България, Живодар Терзиев подчерта, че от средата на декември ситуацията на Балканите е спокойна.

Председателят на Българската петролна и газова асоциация съобщи, че предстои тренировъчно тестово освобождаване на горива, защото такава ситуация не е имало от 2011 г.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени