Connect with us

Парламент

Обвиниха Кирил Петков в тероризъм, предадоха го на Иван Гешев

Published

on

От „Възраждане“ няма да подкрепят кабинет с премиер Асен Василев. Това стана ясно от коментара в кулоарите на парламента на лидера Костадин Костадинов.

ПП доказали, че не могат да управляват, а се ръководели от чужди интереси. Смятате ли, че има някаква разлика между Кирил Петков и Асен Василев, пита Костадинов. Асен Всилев, според него е бил премиер в сянка, а днес министър-председателят в сянка излезе на светло.

„Възраждане“ няма да подкрепят кабинет в рамките на този импотентен и морално фалирал парламент, както се изрази лидерът на „Възраждане“.

Народното събрание не е тържище, по думите му, на което да си купиш глави добитък. Това коментира той във връзка с евентуалната подкрепа от депутати от ИТН и „Възраждане“, които биха се присъединили към властта. Според него ПП са се продали за пари, но това не означавало, че всички депутати се продават.

„Възраждане“ продължава да настоява президентът да свика КСНС заради ситуацията с изгонените дипломати от Русия. 

На въпроса какъв е смисълът, след като Елеонора Митрофанова обяви, че ще предложи да бъде закрита мисията на Русия в България, Костадинов отговори:

„Последици трябва да има за този, който си е позволил да направи подобен терористичен акт. Кирил Петков извърши терористичен акт в дипломацията. Той на практика взриви бомба“.

Той (Кирил Петков) разрушил едни отношения, които много трудно ще бъдат възстановени, по мнението му. Това било показно унижение на българската марионетна власт спрямо една велика сила.

„Възраждане“ са внесли искане в прокуратурата Кирил Петков да бъде разследван за престъпление по служба. Един човек си позволи да вземе за заложник не просто един народ и една държава, а хилядолетни исторически връзки, изтъкна Костадинов. 

Най-четени