Connect with us

Бай Ганьо

Депутат от „Възраждане“ в ганьовска атака: Една мисирка ме преследва! Ваксинирах се насила или… доброволно, де да знам

Published

on

Във фейсбук депутатът Николай Дренчев от ПП „Възраждане“ коментира репортажа на БТВ, в който участва. 

„Припомняме, че първончално той твърдеше, че докато няма опрян пистолет в челото, няма да се ваксинира, а впоследствие се оказа, че още миналта година се е ваксинирал с „Янсен“. 

По повод противоречието, ето какъв ганьовски коментар направи Дренчев в своя профил. Публикуваме целия текст без редакторска намеса.

Преди първия протест срещу ограничителните мерки, организиран от Възраждане на 14 май 2020, НОВА ТВ излъчи в най-гледаното си време, когато всяка секунда в ефира има баснословна цена, мащабен поръчков материал срещу Костадин Костадинов. Днес – три дни преди очаквания най-голям протест против мерките – БЪВ също пусна в най гледаното време поръчков репортаж срещу Възраждане. Властта уж се сменя, но методите ѝ и приоритетния ѝ враг – Възраждане остават същите! В петък – деня, когато депутатите на Възраждане работеха активно защото бастионът на народовластието – парламентът – беше под обсада и в крайна сметка падна в плен нa схемата за ограничаване на достъпа до него на граждани, на експерти и на депутати, една мисирка от БТВ ни гонеше из кулоарите с въпроси за ваксините. Репортажът, който са сглобили редакторите на въпросното предаване е далеч и от истината, и от журналистическата етика. С тях скоро ще се видим в съда, но днес, за пореден път ще повторя това, което казах и пред камерата на БТВ но от нарязването на репортажа не става ясно, това, което съм казвал винаги и може да го чуете от всеки един от Възраждане: Изборът дали и с какво някой ще се лекува / профилактира / ваксинира е негово лично право и каквито и да са неговите решения – от тях не трябва да произтичат привилегии или да бъдат обект на санкции. Много хора се ваксинираха – някои по принуда, други по убеждение. Между всички нас – ваксинирани или не – трябва да има съгласие и взаимна загриженост – и здравето ни и за правата ни. Лично аз считам, че отнемането на основополагащи човешки права, за които човечеството се е борило в продължение на хилядолетия – е по-опасно от всякаква епидемия. Рано или късно всички ще умрем, това е неотменен факт. По-важно от това как ще умрем е как ще живеем. Само след три месеца (за ваксинирате с Янсен – след два месеца) всички „сертификати“ отново няма да важат, и притежателите им ще бъдат принуждавани да се инжектират с поредната доза. Светът – свободният свят, какъвто беше съвсем до скоро – ще бъде превърнат в затвор, какъвто ние от по-старото поколение го помним от времената на желязната завеса. Борбата – и за здравето, и за разума, и за правата на човека продължава и тепърва ще навлиза в решителната си фаза. Горд съм, че ще съм част от тази борба в редиците на ВЪЗРАЖДАНЕ, против страха и на страната на разума!

Най-четени