Connect with us

(О)позиция

Цветан Цветанов сензационно: Арестът на Бойко Борисов беше грешка!

Published

on

Политическата ситуация в страната е напрегната. В парламента ще се дебатира и гласува вот на недоверие към кабинета „Петков“. За коментар по темата потърсихме лидера на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Ето какво сподели той пред „Факти”:

– Г-н Цветанов, как ще опишете политическите събития от последната седмица. Очаквани или предизвикани?

– Очаквани на база случващото се през последните няколко месеца. Предвид взаимните нападки и напрежението в четворната коалиция.

– Сега ли беше моментът, или се получи натрупване…

Получи се натрупване. Нещото, което преля чашата на търпението в част от коалиционните партньори, бе това, което се случи с актуализацията на бюджета. Аз съм убеден, че се търсеше и конкретен повод. Отделно се включи и темата, свързана със Северна Македония.

Тази четири диаметрално противоположна конфигурация от партии нямат единна позиция за важни решения, нямат управленска програма с ясни приоритети, които да бъдат отчитани пред обществото. Липсата на такава програма задълбочи парламентарната и правителствена криза.

– Опозицията свали от поста председател на парламента Никола Минчев, но с помощта на гласовете на „Има такъв народ“. Това ли ще се повтори и на вота на недоверие?

– Искането и отстраняването на председателя на парламента е голяма грешка. В мотивите, които бяха представени в дебата, не чухме нищо смислено. Чухме само нападки и то повече към изпълнителната власт, а не към председателя на Народното събрание.

Опозицията направи грешка с вкарването на мотивите за оставката на председателя на парламента, както министър Бойко Рашков направи по-рано грешка с ареста на Борисов. Ето това са емоциите при липсата на съществени доказателства. Всеки един от тези случаи може да бъде приет като жертва.

Най-четени