Connect with us

Парламент

Гояма излагация: Кирил Петков повърна в парламента!

Published

on

Ако си мислите, че ще ни притесните като правителство и ние ще се договаряме с вас – няма. С тези думи се обърна поуделият от яд премиерът Кирил Петков към депутатите, внесли искането за оставката на председателя на НС Никола Минчев.

През цяото време премиерът се държеше неадекватно в залата, гедаше ошо противници, пулеше се, а накрая повърна словесно от трибуната:

В изказване от парламентарната трибуна министър-председателят се възмути, че те са решили за по-важна темата с оставката пред цените на тока, нивата на пенсиите. Нима няма нужда да приемете поне един от 22-та закона, за да освободим 12 млрд. от Плана за възстановяване? Казахте: Всичко това не е важно, важна е оставката Минчев“, заяви премиерът. И припомни хвалбите по адрес на шефа на НС от партии, които сега искат отстраняването му.

„Може би се страхувате, че г-н Минчев ще води това НС да приеме закони като този за КПКОНПИ. Може би ви е страх, че Бойко Рашков ще бъде избран, че ще има съдия, който ще ревизира дейността на главния прокурор“, заяви още премиерът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени