Connect with us

Fake Harvard

Не идиот, а топ-идиот! Кирил Петков пред своите: Трима от ГЕРБ са с мен – Дончев, Митов и Захариева

Published

on

Поне трима високопоставени депутати от ГЕРБ да подкрепят сваляне на ветото върху преговорите на Северна Македония с ЕС очаква премиерът Кирил Петков.

Пред своите съпартийци в „Продължаваме промяната“ и европейски представители министър-председателят твърдял, че има осигурена подкрепата на зам.-шефовете на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов, както и на бившата външна министърка Екатерина Захариева.

От ГЕРБ обаче отрекоха пред „24 часа“ да са водени разговори с Кирил Петков или представители на „Продължаваме промяната“ за Северна Македония.

Както стана ясно плановете на премиера са още тази седмица да поиска обсъждане в парламента, което да му позволи вдигане на ветото срещу гаранции от ЕС, че българските условия стават част от преговорите за присъединяване на Северна Македония.

От „Има такъв народ“ пък обявиха, че ще искат още в сряда да има закрито заседание на парламента, на което подалата оставка външна министърка Теодора Генчовска да изчете паметните записки от срещи на Кирил Петков.

Според ИТН от тях щяло да стане ясно, че премиерът предавал националните интереси. „Дали пък там няма еврокомисар, който разказва как Петков предава интересите ни“, запита в понеделник зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов.

Най-четени