Connect with us

Парламент

Генерал Гном хленчи: Слави вече е готов със свое правителство! Това е кандидатът му за премиер

Published

on

Политическата обстановка в страната е дестабилизирана – това обслужва руските интереси. Русия иска да бъде пробита евроатлантическата общност и България се оказа слабо звено. Ставащото е вид победа за руснаците, коментира за „Здравей, България“ по Нова телевизия Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и съпредседател на ДБ.

Според него темата за Македония е менажирана от руските агенти у нас. Тази карта била абсолютно алиби – отзад се крият други интереси. Каквото и да се говори, ставало дума за пари.

„Утре ще има заседание на партията и детайлно ще обсъдим обстановката в страната и нашето поведение. Слави Трифонов говори от свое име – не може заради егото му да се излагат на опасност интересите на България.

Настоящото правителство е изключително полезно за страната. Трябва да се опитаме да го задържим. Трябва да се търси подкрепа за него, но и лидерско отношение на ПП и ръководителите й“, допълни Атанасов.

Той обясни, че е важно да съществува правителство, подкрепено с мнозинство, за да получим финанисиране от ЕС. Правителство, което категорично да е с евроатлантичека ориентация.

„Има риск в България от преформатиране на политическото пространство – това не трябва да се допуска.

Има първа сила, която би трябвало да проведе разговори със сегашните си партньори и с опозицията. От ИТН се гласят да вземат мандат и той да бъде поет от Николай Василев.

Трябва разум при управлението на парите. Аз имам доверие на финасовия министър, бюджетът е в добро състояние“, обясни лидерът на ДСБ.

Най-четени