Connect with us

Гербери

ГЕРБ отбеляза в София и Калофер Богоявление и рождението на Христо Ботев

Published

on

От името на ПГ на ГЕРБ-СДС заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова и народният представител Дани Каназирева участваха в отбелязването на годишнината от рождението на Христо Ботев в Карлово и Калофер.

Проф. Костадин Ангелов и проф.Асен Балтов се поклониха пред паметника на Христо Ботев в София.

„Богоявление в люлката на свободолюбивия български дух, сред гордите наследниците на великия син на България – Христо Ботев.

Щастлива съм, че съм днес бях поканена в Карлово и Калофер за отбелязването на 174 години от рождението на Христо Ботев и богоявленското освещаване на знамената на Българската армия.

Този ритуал датира от времената, когато България е наричана „Велика“ и е била най-силна – при управлението на Цар Симеон Първи.

Празникът Богоявление и рождението на Христо Ботев е денят, който е избран за възстановяване на славната традиция на водосвет на бойните знамена.

Днес, ние повече от всеки друг път имаме нужда да носим огъня на Ботевата национална гордост в сърцата си. Да проявяваме безкомпромисна решителност в действията си, за да вървим напред и децата ни да се гордеят, че са българи“, сподели Росица Кирова.

Професорите Балтов и Ангелов пред паметника на Христо Ботев

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени