Connect with us

Олигархия

Ето за кой олигарх рекетира Киро! Петков назначи хамали на Маджо да командват границата

Published

on

Хамали, вместо санитарни експерти, са назначени на ГКПП „Капитан Андреево“ в опит да овладеят тоталния хаос с необработените камиони с плодове и зеленчуци. Най-абсурдното е, че общите работници са постъпили на граничния пункт на 1 юни с двойно по-високи заплати от тези на сертифицираните експерти на БАБХ и на практика именно те се разпореждат там.

Трима от новоназначените на граждански договори здравеняци пък до неотдавна са работили в охранителни фирми, свързвани със знаменития силов бос от СИК от първите години на демокрацията Младен Михалев-Маджо, твърди сензационно Lupa.bg. Яките младежи през час се оттеглят, за да говорят по мобилните си телефони с „началника„, като това не са нито държавни чиновници, нито началници в БАБХ. „Очевидно е, че това не са държавни служители, макар да са назначени като такива. А и заплатите им по граждански договор от БАБХ са по 2000 лева, а санитарните инспектори получават максимум 1000, което породи сериозно напрежение“, разкриват от земеделското министерство, което също се е видяло в чудо от тоталния хаос, сътворен по нареждане на премиера Кирил Петков.

Това потвърждава упорито носещите се слухове, че необяснимото прекратяване на договора на фирмата „Евролаб 2001“ от днес за вчера изобщо не е свързано с каквито и да е било нарушения, а само и единствено, за да се предаде бизнеса на нов играч, който да работи с новите управляващи. Според мълвата, 5 от 8-те фирми, които са подали искане за сертифициране на лабораторни изследвания в последния месец, са свързани по някакъв начин или с Маджо, или със съдружници в негови различни бизнеси.

„Очевидно е, че контрола на границата ще бъде поет не от държавата, тъй като тя няма възможност да го осъществи, а от нов силов бос, приближен до новото правителство“, изумени са източниците на Lupa.bg. Според запознати, въдворяването на Маджо на границата става с подкрепата на един от министрите, приближен до „Продължаваме Промяната“. А 6-те милиона лева подкуп, за които се говори в последните седмици, очевидно са отишли в тази посока.

Фитосанитарният контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ е особено важен, тъй като България е външна граница на ЕС. От преминаващите камиони, около 64% са транзитно преминаващи. Те возят стока в страни-членки на ЕС, а  нашите гранични власти и БАБХ са органите, които носят отговорност за това каква храна ще попадне на европейската трапеза. 

Междувременно, опашката от тирове не намалява вече трета седмица. Към 15 часа днес на границата отново е имало стотици тирове, свидетелстват снимка, която наш репортер направи.

Най-четени