Connect with us

Нюзрум

Министър Събев тръгва към затвора! Има таен свидетел на рекет! Дадоха старчето на Прокуратурата

Published

on

Транспортният министър Николай Събев издавал противозаконни нареждания за отнемане на лицензи на транспортни фирми. За това свидетелства служител на ИА „Автомобилна администрация“, съобщават от „Юнион Ивкони“. Министърът е разпоредил да се търсят, а ако няма – да се измислят толкова нарушения, колкото е необходимо, за да се оправдае предстоящото отнемане на лицензи.

От транспортната фирма са подали и сигнал до Върховна касационна прокуратура. Те са посочени нарушенията на редица нормативни документи, извършени от Николай Събев и ръководената от него администрация.

Държавният служител сам се е свързал с управителя на „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, за да разкаже за отмъщението, което е подготвено от министъра на транспорта. Той е готов да съдейства на следствието с информацията, която има. От „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“ са категорични, че пошлият сценарий на Събев няма да успее, поради липса на каквито и да било правни аргументи.

Когато един министър на държава в ЕС има частен бизнес в сектора, който ръководи, това не е проблем. Когато един министър целенасочено унищожава Български пощи в името на развитието на частния си бизнес, това не е проблем. Когато един министър започне да разчиства конкуренцията и използва държавния апарат за репресии върху частни фирми, това не е проблем, заявиха от „Юнион Ивкони“.

От транспортната фирма са категорични, че Николай Събев, който иска да управлява повереното му министерство като частна фирма. Гласът на българският бизнес е гласът на свободния човек, който не желае да се върне чрез машината на времето на Николай Събев в 1944 г, казват още от „Юнион Ивкони“. 

Най-четени