Connect with us

Олигархия

Бойко Рашков е в прокуратурата, обяснява за 53-те милиона от „Хемус“

Published

on

Вътрешният министър Бойко Рашков е на разпит в прокуратурата. Той е бил призован в Софийска градска прокуратура в 14.00 часа, като от ведомството на пенсионирания милиционер, този път си спестиха информацията.

От държавното обвинение искат да го разпитат за твърденията му, че знае къде са парите, платени авансово за строителството на магистрала „Хемус“, пише БНТ.

В последните дни на миналата година от прокуратурата обявиха, че ще призоват за разпит вътрешния министър Бойко Рашков като свидетел по делото за строителството на магистралата.

Рашков е призован да даде в качеството си на свидетел пред наблюдаващите прокурори показания относно това каква информация му е известна за местоположението на паричните средства. Причината – интервю на вътрешния министър за националното радио, в което той казва, че за него „не е тайна къде са отишли тези средства“.

„Това е единственият начин според българските закони известните на г-н Рашков факти да бъдат закрепени като доказателства в наказателния процес, за да се постигне осъдителна присъда“, заяви тогава на брифинг Десислава Петрова, говорител на Софийска градска прокуратура.

На 21 декември Софийският апелативен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Борислав Колев, обвиняем за изпиране на над 53 млн. лв., предназначени за ЛОТ 5 от Автомагистрала „Хемус“. Определението бе постановено във връзка с протест на Софийската градска прокуратура срещу определената от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „домашен арест“.  

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени