Connect with us

Парламент

Кошмар от парламента: Ток, вода и парно скачат със 100-150 %! Кирил Петков се крие

Published

on

„КЕВР показва исканията на енергийните оператори с хиксове, „Промяната“ ни носи ток, вода и парно с увеличение най-вероятно от 100 до 150 процента. Това заяви в декларация от името на ГЕРБ в парламента бившият енергиен министър Теменужка Петкова. Според нея няма никаква публичност по въпроса, а хората трябва да знаят какво да очакват. 

„Днешното управление на „Промяната“ дойде със заявка за публичност и прозрачност. Засега нито един от тези принципи не е изпълнен. Така е и в енергетиката“, каза тя. По думите й правителството крие увеличението на тока

„Председателят на КЕВР бе избран без прозрачност, да припомним „Джемкорп“ и трисекундните продажби на газ. Сега сме изправени пред затъмнението какви цени ще плащаме от 1 юли за ток, вода и газ. До вчера такава информация няма. Когато поискахме информация ни казаха, че не се дава, за да не си притесняват хората. Това се нарича скандал. Промяната я плащат хората“, заяви бившият енергиен министър. 

„В Енергийна комисия беше поискана информация от КЕВР, там гласуваха против от ПП. Така ли връщате парламентаризма? Така ли излъгахте, за да влезете във властта? Вчера се появиха на страницата на КЕВР заявките на операторите. КЕВР обаче беше публикувал заявления със заличени цени.

На тяхно място са се появили хиксове – някъде са три, някъде са четири, някъде два. Българските граждани трябва да знаят дали увеличението няма да е от 100 до 150 процента. Това е хиксът на вашата промяна, която е подмяна. Дано промяната не продължи дълго, каза Теменужка Петкова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени