Connect with us

Fake Harvard

Политически пиар: Това от днес на Кирил и Асен е дъното! Сега чакаме фалита на държавата

Published

on

Политическият пиар Нидал Алгафари разкритикува антикризисните мерки, обявени по-рано днес от премиера Кирил Петков. Според Алгафари „харвардците са на принципа „След мен и потоп“ и така гарантирано ще банкрутират държавата.

„Ще има неизбежно фалиране на държавата, пресъхва общата ни кесийка“, предупреди той чрез пост в личния си фейсбук профил.

Ето какво още написа Алгафари (публикуваме думите му без редакторска намеса):

„Приятели, всеки има право да протестира, да негодува и да изразява волята си, но …

Всички искат увеличение на личните си приходи.

Всички искат намаляване на личните си разходи.

Всички искат да се подобри стандарта им на живот.

Всички искат пенсионерите ни да живеят по-достойно.

Всички искат здравеопазване на високо ниво.

Всички искат качествено образование.

Увеличението на личните ни приходи води намаляването на общата ни кесия.

Намаляването на личните ни разходи води до още по-голямо намаляване на общото в хазната.

Даването на пари на пенсионерите без да се вдигат приходите в пенсионното осигуряване е неизбежно фалиране на държавата.

Да се подобри здравеопазването, трябва да се вдигнат драстично здравните вноски на всеки един от нас. Когато това не се случва, води до гарантирано банкрутиране на здравната система и от там на държавата.

Качественото образование изисква добри, кадърни и добре, много добре, платени даскали. Това от своя страна пък изисква отделяне на огромни средства от общата хазна. 

Държавата, т.е. всички ние, пълним хазната от данъци, които са от най-ниските в света, пълни се и от ДДС, акцизи и мита. Като ги намаляваме пресъхва общата ни кесийка

Икономическите корифеи завършили в Харвард, предполагам са го учили. За да не правят този тънък баланс, защото тълпата така иска, значи или не го знаят, в което се съмнявам или го правят по принципа „След мен потоп“.

В такива ситуации и при липса на държавническо мислене, никнат мошениците, спекулантите, крадците, както и рушвето взелите и рушвето далите, а моралът се спуска от висините на предците ни до най-низкото дъно“.

Най-четени