Connect with us

Нюзрум

Голяма бомба за партията на генерал Стефан Янев гръмва още до Великден

Published

on

Няколко заявки за име на новата генералска партия около бившия служебен премиер ген. Стефан Янев са подадени в Софийски градски съд, пише “Труд”.

“Тази седмица ще бъде ясно как ще се казва формацията, но повече подробности ще има в края на седмицата, около Великден. Подадени са 3 или 4 заявки за име”, потвърдиха източници на “Труд”, близки до ген. Стефан Янев.

Самото учредяване на партията също ще е скоро. Целта е на фона на интензивните събития около Република Северна Македония и разнобоя в четворната коалиция на “Промяната”, да бъдат изведени ясни послания по темата.

“Започването на преговори за присъединяване на РСМ към ЕС, без необходимите гаранции за защита на нашия национален интерес в този контекст, ще има негативни последствия в много отношения”, написа по този повод във фейсбук Ралица Симеонова, бивш зам.-министър на отбраната, която напусна военното ведомство и ще бъде част от новата партия.

По думите ѝ “оставянето на “отворени” политически въпроси” може да доведе “до нестабилност в региона” и посочи, че според нея е необходимо ново споразумение между София и Скопие.

Най-четени