Connect with us

Парламент

Каримански сензационен, след като не го избраха! Разкри, че хората на Киро го подкупвали и замеряли с ако

Published

on

„Много колеги заявиха, че ме подкрепят, но поради политическо решение няма да могат да гласуват така, както биха искали да гласуват. Получих мъдър политически урок и ще ми помогне, защото не контролът върху парите на България, а знанието е незаменима ценност. Точно това се надявах, че ще бъде разбрано, искрено благодаря за този урок“, заяви Любомир Каримански от ИТН, след като не бе избран за гуверньор на БНБ.  

Ето и цялото изказване на Любомир Каримански:

Твърдеше се, че съм почтен и работлив, почти една година от пребиваването ни в тази зала. През ръцете ни минаха бюджетите на България за по около 60 млрд лева. Положих всички усилия и поправих една несправедливост върху музейните рабтиници, позиция на свободен човек, въпреки коалиционните партньори.

Председателят на бюджетна комисия допълна, че „спорната му репутация“ станала ясна едва след това обаче. Оказало се, че 60 милиона лева отишли във фирми, които са заинтересовани от опозицията, твъдяло се, че разчита на ГЕРБ и ДПС. „Когато останах сам в надпреварата, но никой не пресметна, че разчитам на тях когато издигнеш втори кандидат. Продължава да се твърди, че българските банкери не стават , а колегите бяха спестили това свое мнение до сега.  

Забележително беше, че нямаше помия срещу мен когато само аз бях анонсиран кандидат. Не е ли странно! Първите шепи кафява течност полетяха час –два, след като процедурата за внасяне на кандидатури приключи и станахме двама. Удивително съвпадение!

Започна предлагане на постове и подкупи. Не знаех, че Световната банка не държат на това, нямат етичен кодекс, абсолютна новина за мен. В работата и решението на Народното събрание за избор се намесиха вицепремиер, премиер, дори чиновници от висшата администрация и мислех, че те искат това да остане в миналото, което те критикуват, но това е вече стар урок. Намеците да се откажа и заплахите не бих искал да ги броя и коментирам, защото се оказа част от пейзажа и това е рецидив и проблем за страната.

Обръщам внимание на коалицията, че те не променят този рецидив, а само го затвърждават. Преследването на сметката е само начин да продължат промяната. Има нещо общо между управлението на банките и политиката, не го забравяйте. Доверието е много ценен капитал, според мен се съмнавям, че знаем този урок. Струваше ли си да се похарчи толкова доверие с лека ръка? Сигурно ще научите този урок в следващите години.  

Най-четени