Connect with us

Парламент

Две жени от ГЕРБ взривиха парламента! Ето кои депутати и министри бранят парите на Васил Божков и Баневи

Published

on

Говорите празни приказки за подслушвания, абсолютно нищо не се доказа в доклад, с който правната комисия излезе наскоро, обърна се Ана Александрова от ГЕРБ към колегата си от ДБ Атанас Славов по повод второто четене на промените в Закона за съдебната власт и закриването на специализираното правосъдие от парламента.

„Относно законосъобразността на подслушванията по време на протестите има поне 5 решения на Бюрото за използване на СРС, които установяват незаконосъобразно подслушване. Ще ги предоставя“, намеси се в дебата правосъдният министър Надежда Йорданова.

Опасенията за потъването на определени дела на известни олигарси, които управлението подкрепя в момента, изрази и Дани Каназирева от ГЕРБ.

„От какво се притеснявате, от какво се криете. Важните проблеми не уредихте като статута на съдиите и тяхното преназначаване“, обърна се към мнозинството Ана Александрова. По думите й това рефлектира на делата.

Тя обвини управляващите в чист лобизъм, тъй като адвокати на олигарси са представяли и защитавали в правна комисия промените на правосъдното министерство в ЗСВ и да ги защитават.

„Аз бях на това заседание. Считам, че предоставянето на заинтересованите страни да изразят становището си спокойно, е въпрос на добро поведение“, коментира министър Йорданова.

„Кажете чии интереси защитавате – на държавата или на олигарсите, които не крият подкрепата си за вас. Това е срамен епилог на управлението Ви“, предупреди Ана Александрова. Тя се обърна към Крум Зарков и му напомни, че скоро ще се наложи да обяснява на своите избиратели за спрените дела.

Най-четени