Connect with us

Парламент

Шефка на Парламента съгласна с Бойко: Оставете Кирчовците сами да се занулят! И след това да видим какво е останало от държавата

Published

on

„Невъзможно е ГЕРБ да бъде резервен партньор на тази коалиция. Дълбоки разделителни линии бяха очертани от действия на хора от управляващото мнозинство, които показват, че те не искат да си партнират в името на това в държавата да се случат важни неща – справяне с инфлацията, предвидимост за живота на гражданите. Някои просто не знаят как се управлява. Държавата не е стартъп, не се подхожда така към държавата и към гражданите. Това не е сериозно поведение, така не се управлява“, каза по NOVA NEWS Росица Кирова, зам.-председател на НС, депутат от ГЕРБ-СДС.

„По отношение на членовете и симпатизантите на ГЕРБ, но и за всички нормални български граждани, арестът на Бойко Борисов беше грозна демонстрация на сила със заявка, че ще правим каквото намерим за добре, без да се съобразяваме с правилата. Това беше демонстрация на реваншизъм. Има ред, по който да се извършват действия, когато има подозрение за престъпление“, подчерта Кирова.

За нея стъпката към предсрочни избори е сигнал, че ГЕРБ-СДС не са съгласни с начина, по който се управлява.

„Съгласна съм с Бойко Борисов, че не е време за вот на недоверие. Даваме им още време, за да се види, че те могат сами да достигнат своята нула“, заяви Росица Кирова.

Според нея под въпрос са не само отношенията в коалицията, но и моралът в нея, след като са поставили начело на бюджетната комисия Любомир Каримански, човек на когото не вярват, че е подходящ за управител на БНБ, и още повече, как биха могли да продължат да работят с него, след всичко изговорено по негов адрес.

„Изборът на гуверньор е изключитерно важно решение, към него трябваше да се подходи по-сериозно. Изборът виси на косъм от едни коалиционни отношения, които не са ясни за българите. Има притеснение за финансовата стабилност на страната като цяло, защото на този пост трябва да е човек с изключителен авторитет, който да бъде избран от голяма част от народното представителство“, каза още заместник-председателят на НС.

По отношение на казуса със Северна Македония депутатът от ГЕРБ-СДС заяви, че гражданските права на българите в съседката ни са потъпквани от години.

„Може би за някои това е лесно да бъде преглътнато, но ние имаме национална изработена позиция по този въпрос. Няма напредък в тези прпеговори, не трябва да има компромис, ако ЕС оказва натиск, нека да окажат натиск и върху РС Македония да изпълнява договореностите между двете страни“, заяви Кирова.

По въпроса за военната помощ за Украйна и предоставяне на въоръжение Росица Кирова каза, че в дневния ред на Народното събрание за тази седмица точката отсъства, което говори за отношението на управляващите.

А личното ѝ мнение е, че една война не се приключва с повече оръжие, а с активна дипломация.

Най-четени