Connect with us

Гербери

ГЕРБ със спешна реакция след неприличните оферти на покемони от ПП и ДеБъ: Край, това беше с вас! Нямате разум, а инат

Published

on

Пресцентърът на ГЕРБ спешно разпространи декларация, след като покемони от ПП-ДеБъ започнаха да се упражняват върху възможността за правителство с третия мандат.

Във връзка с редица медийни запитвания от ГЕРБ заявяваме, че няма да подкрепим втори мандат при никакви условия.

Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-тото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство.

Напомняме, че веднага след изборите само ГЕРБ – СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност – правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа.

Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н – това не е разум, а политически инат.

Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси

Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени