Connect with us

Парламент

Генерал Атанасов се пъчи като юрдечка: ДПС в този насипен вид не става за власт! Дайте я на нас

Published

on

Скептик съм, че би могъл да бъде реализиран вторият мандат при условие, че не е ясно в момента, в който той трябва да бъде връчен, кой ще управлява втората политическа сила. Това заяви по БНТ председателят на ДСБ Атанас Атанасов.

„Не бива да се очаква някакво сериозно действие от ДПС, докато е в това състояние“.

По думите на Атанасов 2/3 от българското общество не желае нови избори и трябвалода се направят всички усилия за съставяне на правителство. Според него, фигурата на министър-председателя е централна при съставянето на правителство и трябва да се търси човек, който е равно отдалечен на всички партии. Смята, че това може да е човек от юридическите или преподавателските среди, който да има качествата на обединител.

„Имаме сериозно отношение към държавата и следим за обществените настроения. В тази продължила три години политическа криза ПП-ДБ два пъти поемахме отговорност и създадохме правителство. Готови сме отново да търсим такова решение, защото има нужда от стабилизиране на политическия процес“, допълни Атанасов.

Той подчерта, че коалицията ПП-ДБ е консолидирана независимо от спекулациите как щели да се разпаднат.

„Отчели сме липсата на добра комуникация и поради тази причина има обща мнение, че трябва да се създаде някакъв единен орган между трите партии, в който да се обсъждат всички въпроси и да се вземат общи решения“.

Ако ПП-ДБ получат третия мандат, ще проведат консултации с останалите партии относно кандидата за премиер, посочи Атанас Атанасов.

„Без да обиждам никого, третият мандат се връчваше с цел да се изпълни процедурата, а не да се реализира. Ние имаме сериозно намерение да потърсим изход от политическата криза. Ще отидем при президента с готова платформа, за да го убедим, че ние сме способни“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени