Connect with us

Парламент

Копейкин беснее за снимка: ПП и ДеБъ да не връщат тайно ГЕРБ и ДПС във властта, а да идват при мен да правим правителство

Published

on

Костадин Костадинов заяви, че идеята на ПП-ДБ за техническо правителство е несъществуващ вариант. „Такова нещо няма, нека някой да ми обясни какво е.“, иронизира лидерът на „Възраждане“.

Той уточни, че няма танц между „Възраждане“ и парламентарната група на ПП-ДБ за съставяне на правителство с третия мандат. ПП-ДБ искат това, което иска и „Възраждане“ – нормална държава. ПП-ДБ е само една от петте формации, като с БСП, ИТН и остатъците от „Величие“ бихме могли да се разберем за едно общо управление, подчерта Костадин Костадинов.

Той се надява третият мандат да отиде при „Възраждане“, за да могат да съставят правителство. Ключът в момента е в ПП-ДБ, изтъкна Костадинов. Той бе категоричен, че ако ПП-ДБ се опитват да вкарат ГЕРБ и ДПС през задния вход, нямало да им мине номерът.

Костадинов се разгневи заради снимката, която в понеделник бе качена в социалните мрежи от идеологът на „Величие“ Ивелин Михайлов.

„Ние показахме как можем да смирим политическото его и да предприемем ходове, които в друга ситуация биха изглеждали дори невъзможни. Ясно заявихме, че третият мандат трябва да дойде при нас. Математиката може и да излезе, може и да не излезе. Зависи от разговорите“, каза Костадин Костадинов.

„Изключително е тъжно това, което се случи с „Величие“. Идеята е да пада избирателната активност и разочароваха много своите избиратели. Нека не гледаме толкова социологията, най-точните резултати са от изборите и от референдума“, допълни той.

По думите на Костадинов съществената разлика между „Възраждане“ и ПП-ДБ е външната политика.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени