Connect with us

Нюзрум

БСП: До петък изхвърляме завинаги Нинова от властта! Корнелия: Моите хора ще ви спрат

Published

on

Трусовете в ДПС пред последните дни засенчиха политическите събития в другите формации, но това съвсем не означава, че проблемите в останалите партии са туширани. Напротив – в БСП например борбата за лидерството продължава с пълна пара.

Въпреки че социалистите подложиха крак на шефката си Корнелия Нинова и блокираха възможността тя да се кандидатира за още един мандат, тя не се предава.

Lupa твърди, че бившата вече соцлидерка ще се опита да направи всичко възможно, така че да блокира вписването на Атанас Зафиров като председател на партията.

Изпълняващият функциите на председател на БСП – Атанас Зафиров, вече е подал заявление да бъде вписан и официално като такъв.

Някои от членовете на червения Национален съвет обаче, мотивирани лично от Корнелия, обжалват решенията му.

А именно – че Нинова няма право да се кандидатира за още един мандат, защото вече е била два пъти начело на БСП.

„Корнелия се пробва, но няма да й се получи. Документацията на Националния съвет е желязна, кворумът беше налице – има и видеозаписи, които го доказват. Така че до края на седмицата ще има решение и то няма да е в полза на Нинова”, твърдят от „Позитано” 20.

Всъщност борбата за лидерството към настоящия момент е с предизборна цел, защото е изключително важно кой утвърждава листите за предстоящия предсрочен вот – ако има такъв. Точно затова Корнелия до последно се надява вписването на Атанас Зафиров да бъде осуетено, да се забави, така че тя да е тази, която има последната дума относно документите.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени