Connect with us

Нюзрум

Много интересно! В сайт близък до ДПС пуснаха за Пеевски: Чака го краят на еничарите, вдигнали се срещу султан Махмуд

Published

on

Три дена след провала на кабинета Пеевски – Желязков все още съпредседателят на ДПС явно не осъзнава какво му се случва. Затова ще му припомня един исторически пример. Когато през 1826 г. на Ат мейдан в Цариград еничарският корпус вдига бунт срещу турския султан Махмуд, опитът им да вземат властта от него приключва с кървав погром и всички еничари са избити за един ден. Нека не забравяме, че еничарите, независимо дали в Османската империя или в ДПС, са преди всичко слуги и роби на султана. Влиятелни, могъщи, но въпреки това слуги и роби на султана.

Такава позиция изрази Костадин Костадинов във връзка с изказаното преди дни предупреждение на председателят на ДПС Делян Пеевски „Възраждане“ да внимава как говорят за хората на движението след скандал между Йордан Цонев от Цончо Ганев. Ганев обвини ДПС, че контролира най-бедните райони, както и че бастионът на ДПС – Кърджали, е най-западналият областен град у нас.

„Винаги, когато еничарите са си помисляли, че могат да вземат властта от турците, съдбата им е била една и съща. Еничарите в ДПС вдигнаха бунт срещу турците и съдбата им ще бъде същата като на техните предшественици през 1826 г. в Османската империя.

Що се отнася до избирателите на ДПС, мисия на „Възраждане“ е да ги освободи от тежкото политическо робство на ДПС, в което са изпаднали. Нашите сънародници мюсюлмани заслужават да имат същите права и свободи като всички останали българи. Права и свободи, които ДПС систематично им отнема през последните 35 години…“, посочва още Костадинов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени