Connect with us

Нюзрум

Аталай продължава с бомбите в ефир: Пеевски поиска да изоставим Доган с думите: Печеля и винаги ще печеля

Published

on

ДПС няма как да бъде разцепено. Да, парламентарната група на ДПС в момента е разединена. Едната част от народните представители следват принципите на организацията, нейния устав. Другата – личните си интереси. Но дали ще се стигне до истинско разцепление, ще стане ясно до дни. Убеден съм, че има много други колеги, които не мислят така, както са гласували онзи ден. Това становище изрази в ефира на предаването „Неделя 150“ по БНР Рамадан Аталай, народен представител от Движението за права и свободи.

Според Аталай до решението да има двама съпредседатели на ДПС се е стигнало, за да може партията да бъде изведена на онова ниво, където се вземат демократични решения.

„Вижда се обаче, че двувластието не може да бъде решение в текущата ситуация. Народните представители би трябвало да вземат решения по съвест. Но когато нямаш съвест, а имаш човек, който не идва от сферата на политиката, а от бизнеса, където се вземат еднолични решения, се стига именно до това: противоуставни решения, пренебрегване на колективните органи и т.н.“, каза още Аталай в ефира на БНР.

Пеевски иска да изоставим г-н Доган. Той се обърна срещу човека, който го е поставил на политическата арена. Но хората познават г-н Доган и знаят какво той е направил за партията. Няма как той, който се е борил срещу авторитарните режими, да стои безучастно при опитите за установяване на такъв режим в ДПС. Тези опити поражда съпротивителните сили на ДПС, аз вярвам в тях, категоричен бе Аталай.

Според Аталай няма как ДПС да се разцепи по отношение на принципите си.

„Винаги съм казвал на Делян Пеевски, че този начин на работа няма да го доведе до нищо добро. Отговорът му е: „Аз винаги съм печелел и пак ще печеля.“ Но в политиката самостоятелният подход не работи. Политиката е процес на изграждане на доверие, на убеждаване, на отстояване на каузи“, смята народният представител.

Аталай каза още, че решението за снемането на доверието от него е било взето от областната организация на ДПС в Пловдив под натиска на Пеевски.

„Подкрепиха ме организациите от Асеновград, Кричим, Първомай, Марица, Родопи. Областният председател на партията умишлено не работеше в кампанията, за да саботира резултата на ДПС в района. В една организация има всякакъв тип хора, но съм убеден, че ДПС няма да търпи такова поведение“, категоричен бе Рамадан Аталай.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени