Connect with us

Timeline

Тя застана с името си: След малко Доган ще отстреля с Пеевски! Феномена обаче се готви за скок и тежко им на овцете с вълчи кожи

Published

on

С Делян Пеевски бяхме ожесточени врагове, изпитах по най-болезнен начин силата и влиянието му в тази държава, едва оцелях в неравната война.

Както винаги, обаче, искам да съм обективна.

ДПС получи много от Делян Пеевски – достъп до публичен ресурс, до постове в администрацията, финансиране на изборите, закрила… структурите го подкрепяха, даже го боготворяха.

Ахмед Доган получи много от Делян Пеевски – гледаше го като писано яйце, обгрижваше го и го държеше настрана от проблемите.

Вижте сега – всички са му наскачали, обиждат и ругаят Делян Пеевски по-грубо дори от жълтопаветните му врагове, почетният председател не иска да го види. У нас така се прави – между “Осанна” и “Разпни го” – само един дъх разстояние.

За обективна оценка на ситуацията май никой не мисли. Един от най-известните апаратчици на ДПС описа ситуацията така пред мене: каквото и да кажеш публично ще си “предател” – или за едните, или за другите, страшно е.

Преди години, в разговор с мен, Цветан Василев нарече Делян Пеевски: “див самороден талант”.

Годините в политиката позагладиха ръбовете, посмалиха егото, превърнаха го в по-диалогичен и предпазлив.

Какво ще последва сега?

Сокола, който десетина години живее в луксозна изолация, ще произнесе тронно слово – или ще го изстреля писмено. Очакването е да отстреля Пеевски. За да запази ореола си на богоравен за бедните и отрудени депесари.

Феномена, който от десетина години е силен фактор в бизнеса, правосъдната система и медиите, мълчи заплашително, хората му не продумват нищо.

Лъвът се готви за скок… овцете са надянали вълчи кожи.

От профила във фейсбук на топ-журналистката Соня Колтуклиева

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени