Connect with us

Парламент

Важна жена пророкува в Нова: „Величие“ повече няма да ги видите в парламента, Борисов и ГЕРБ са крачка пред всички

Published

on

Когато първият казва, че няма да подкрепи другите два мандата, когато вторият казва, че веднага ще върне мандата, това определено означава, че отиваме на нови избори. Лошото е, че партиите не са в добра кондиция. Ако остане усещането, че това ще са поредните избори, които няма да променят нищо, избирателната активност ще падне още. Това обаче са процеси, които са трудно предвидими. Нека да припомня, че в последните години имаше два политически проекта, които спечелиха изборите – ИТН и ПП.

Това каза в предаването „Денят на живо“ NOVA NEWS политологът Цветанка Андреева, която коментира последните политически събития в страната.

„Не мисля, че „Величие“ може да повтори резултатите си и да влезе пак в парламента. Тези скандали между двамата ръководители на този проект ще окажат със сигурност влияние. Това ще окаже влияние и върху разпределението на депутатските места. От цялата ситуация може би единствено Борисов е с крачка напред и в ГЕРБ няма сътресения. В България липсва коалиционна култура и в думите на Борисов за смяна на избирателната система има резон. Темата за президентската република също се изтърка. Заслужава си да чуем един диспут от политиците за това как в бъдеще ще се формира управлението на държавата“, разкри тя.

„Ахмед Доган и Делян Пеевски са интелигентни политици и осъзнават, че едно разцепление няма да е добро за никого. Според мен има един сблъсък на лидерски позиции затова накъде да поеме ДПС. Пеевски е технократ с едно радикално говорене, докато Доган винаги е бил центрист. За мен това са две различни визии за ДПС, не мога да говоря за война, а по-скоро за напрежение. Имало е случаи на членове на ДПС да се опълчат на Доган, излизали са от партията, правили са други партии и нищо. За мен трябва да има едно умиротверение. В ДПС има политически разум, който винаги е надделявал. Най-вероятно това напрежение ще се запази и въпросът е как тези две визии за ДПС ще се съчетаят“, коментира Андреева случващото се в ДПС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени