Connect with us

Нюзрум

Глас по БНР: „Възраждане“ започва обединение за правителство – всички срещу ГЕРБ и ДПС, но дали Радев ще им даде мандат

Published

on

Правителство с втори мандат изглежда много нереалистично заради това разцепване на ДПС. Най-вероятно отиваме пак на избори.

Това прогнозира пред БНР политологът и университетски преподавател доц. Татяна Буруджиева и коментира:

„За да се изпълни третия мандат, това означава да се изпълни предложението на „Възраждане“ за обединение на всички партии без ГЕРБ и ДПС. От това, което чухме днес в пленарната зала, ми се струва, че някои от партиите нямат желание да изпълнят това предложение. Дали ще могат да се обединят тези 5 формации в парламента, за да направят правителство, остава открит този въпрос. Ще видим и какъв ще бъде изборът на президента – на кого ще връчи третия мандат“.

В предаването „12+3“ Татяна Буруджиева изрази надежда президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), защото „много сериозна е ситуацията и вътре в България, и международната“:

„Има нужда да се възроди диалогът между партиите и мястото за това е КСНС при президента. Надявам се Радев да започне да използва инструменти, които да му дадат възможност да изпълни максимално функцията си на обединител на нацията“.

Според доц. Буруджиева Румен Радев е подложен на силен натиск да създаде политическо движение:

„Ако беше гласувано правителството на Росен Желязков, президентът щеше да има известно спокойствие за този проект. Сега натискът ще се засили“.

По думите на Татяна Буруджиева Делян Пеевски „ще проведе битка за ДПС“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени