Connect with us

Fake Harvard

Денков се похвали, че при него сме били най-богати! И Делян Добрев веднага го насили, после му се изреди половин ГЕРБ

Published

on

Дебатите преди гласуването за правителство бяха открити от безумни хвалби на Николай Денков от ПП-ДБ.

По думите му през последните три години единствено ПП-ДБ са успели да сформират редовни правителства, които осигурили проекти за всяка една община, политическа подкрепа за закони, повишаване на доходите и приемане в Шенген. По думите на Денков, при правителствата на ПП-ДБ страната ни е за първи път в историята е била поставена от Световната банка в страните с най-високи доходи.  Според Денков се предлагат министри, които са довели до протести през 2021 година. Няма как да подкрепим такъв кабинет, защото приоритет им било построяването на детската болница. По думите на Денков именно ПП-ДБ довели до диверсификацията в България, а не левчето на Делян Добрев.

Денков завърши, че от ПП-ДБ са чули българските избиратели, че са ги поставили в ролята на силна, конструктивна и проевропейска опозиция.

„Обръщам се към вас като  бивш зам.-министър в правителство на ГЕРБ и министър-председател, който сам си подаде оставката и академика, в който сам се произведохте докато бяхте министър. Вие който и до днес нямате силите, достойнството и честта да приемете фактите. Нито правителство щеше да има, ако не бяхте подкрепящите ви парламентарни групи, нито щяхте да бъдете министър председател. Единствената реформа направихте в парламентарната си група, която стопихте до 2/3. Силна опозиция щяхте да сте, ако бяхте втори. Опозицията не е просто крещи, а да мотивира, да стимулира, да намира хора които да подкрепят и нейните идеи. С вашите 30 човека каква точно силна опозиция ще бъдете. Вие бяхте този който поиска дерогация за да вкарва руски петрол. Но мнозинството което вие като опозиция ще може да сформирате е единствено в крайните партии и ще дължите евроатлантически отговори“, заяви Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС в отговор на Денков.

Теменужка Петкова припомни на Николай Денков, че не от ГЕРБ са въртяли бутафорни кранове на гръцката връзка и никой от тях не е върнал посредниците при закупуването на природен газ, което драстично да повиши цените, както стана при правителствата на ПП-ДБ.  

„В медицината има един колплекс, той се нарича Наполеонов. Никога не си дават отговор кои са, къде са и какво могат. За огромно съжаление България имаше нещастие вие да бъдете министър-председател. В момента когато сипете вашите обиди срещу ГЕРБ, трябва да знаете че е първа политическа сила и това е оценката на българския народ, а тази за ПП-ДБ е почти среден 3. С лъжи дойдохте и с лъжи си отивате. Какви заплати сте осигурили на лечебните заведения, осигурени са на хартия. Цялата академична общност ви бламира за вашата реформа във висшето образование. Това което правим днес е унизително за българския народ и държавниците, които са поканени тук. Хората очакват днес да направим правителство, но по-важното е, че никога няма да пораснете и да достигнете до висотата където българските граждани очаквате да имате. Вие ще имате само едно минало, но не и бъдеще“, заяви на свой ред проф. Костадин Ангелов.

Делян Добрев пък припомни за „измисленото левче“ според Денков в горивата. „Измисленото левче на ГЕРБ го имаше, но не го даваха на българските граждани, а го даваха на Путин. Тези които се наричат евроатлантици. Измисленото левче се видя като „Лукойл“ вкара 100 млн. лева във фонда за енергийна сигурност. Всеки път като посегнехме към дерогацията, същият този Денков тичаше да вика, че посегнем ли към Путин ще си подаде оставката. Ако някой не вярва на моите думи да отворят Файнешъл таймс за връзките на Джемкорп и връзките с Путин. Нали помните, че първото нещо на ПП беше именно да вкарат Джемпкорп“, заяви Добрев. Депутатът от ГЕРБ заяви, че за Денков, Кирил Петков, Асен Василев и който да било от ПП не е гласувано, те гласове нямат. Всички над 200 хиляди гласа са от демократичната общност в България, които са използвани, за да се доведат проруските интереси в България.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени