Connect with us

Демос

Тежко заболяване вади Брендо от затвора! Гладът може да е фатален за престъпния бос

Published

on

Тежък гастрит е на път на изпрати Евелин Банев – Брендо в лечебницата на затвора, твърди Lupa.bg.

Правят се стъпки кокаиновият крал да изтърпи присъдата си на по-лек режим заради това заболяване. Храната в столичния зандан се оказва доста вредна за ВИП-затворника.

Гастритът на Брендо не е постановка. Той го хваща още в италианския затвор, където българският бандит спира да се храни, защото го е страх да не го отровят, заради нарушени интереси на италианската мафия.

Тогава Брендо сваля значителни килограми, а гладът се оказва фатален за здравето му. 

След излизането на свобода от пандиза в Рим, родният мафиот подбира специални храни, с които да не влошава заболяването. При предаването си в Софийски централен затвор Брендо идва с обемист сак, той е пълен не с дрехи, а предимно с диетична храна.

Ако Брендо изпълни намерението си – да изкарва присъдата си в лечебницата на затвора, той ще се превърне в новия Янко Ваташки, който заради тежък диабет почти не излизаше от болницата в квартал „Банишора“. В момента пернишкият здравеняк е на свобода.

Евелин Банев вече има нужната документация за заболяването си, бил готов да се подложи и на всякакви текущи допълнителни изследвания, защото гастритът му бил реалност, а не блъф.

Брендо все още е в приемната на затвора, където всички новопостъпили затворници се адаптират за 2 седмици. Очакванията са от там „кралят на кокаина“ да се настани в лечебницата, където обаче мизерията също не е малка. 

Повече от 6 години Евелин Банев се укрива от властите в България, Италия и Румъния. През този период службите от различни държави събират данни, че Брендо продължава да стои зад трафика на кокаин към Европа. Сега се предава след няколко сериозни удара на властите. Първо в края на 2022 година на магистралата във Франция е задържан 578 килограма кокаин в камион с двама българи. През ноември миналата година на магистрала край Антверпен е задържан български шофьор на ТИР със 700 килограма кокаин, а месец след това властите в Ирландия задържат кораба „Верила“ с около половин тон от същата дрога на борда.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени