Connect with us

Timeline

ВМРО разкрачи Васил Терзиев и му наби шут в задника! Ако е гей, Ухото ще се зарадва, но ако не е…

Published

on

След като „оправи“ движението на „Патриарха“, Терзиев бастиса и проекта за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове…

София бележи „епични“ страници от историята си. Кметът отмени конкурса за възстановяване на Мемориала с аргументите, че проектът не се вписвал в околното пространство. Терзиев не е съгласен и със заданието, изработено от държавното дружество за проектиране и планиране. Говори за широко обществено обсъждане, дискусия с участието на архитекти, урбанисти. Това е третият случай на неуспешен конкурс за изграждане на Мемориала във вид, близък до автентичния. Този е регламентиран с решение на СОС точно с цел да не се допуска администрацията да не блокира и шиканира процеса по явни и скрити причини. Това бяха част от мотивите на ВМРО – Българско национално движение, с които общинските съветници от ВМРО внесохме въпросния доклад.  Така или иначе Терзиев трябва да изпълни решението на общинските съветници, сега чакаме да чуем кога и как.

С акта на прекратяването на конкурса Терзиев подкрепи тезата на кресливото малцинство на умно-красивите, които от самото начало бяха против възстановяването на Мемориала. Нещо повече – същите тези активно, явно и скрито пречеха и пречат на идеята.

Потъпкването на българската памет и заличаването на спомена за исторически периоди от живота на българската нация не може да бъде политика. В САЩ ултралибералите събарят паметници на основателите на държавата си, тук техните креатури пречат на възстановяване на паметници, разрушени от предните безродници…

Терзиев застана с този си акт на розово-лилавата страна на историята. Паметникът не се вписвал в околното пространство, разбирате ли… А гей парадът вписва ли се?

Сега въпросите са кога и как ще бъде организиран и пуснат конкурса за възстановяване на Мемориала? И Терзиев дължи отговори на цяла България, защото сред имената по плочите фигурират българи, родом от Мизия, Тракия и Македония. И да не се изхлузва кметът с приказки за обществено обсъждане – той за Патриарха направи ли?

Столична община не е бащиния на тоя и оня, нито е частно владение на розово-лилави понита…

От Фейсбук профила на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени