Connect with us

Гербери

Делян Добрев обясни на идиотите в парламента: Или утре кабинет на ГЕРБ, или септември месец ви чакаме на избори

Published

on

„Може да се окажем камикадзета, защото ще бъдем избрани с малко мнозинство. Така работата, която ще имаме да свършим, ще е без да знаем колко време имаме“. Това каза номинираният от ГЕРБ за енергиен министър Делян Добрев по bTV.

Той заяви, че е знаел, че е в папката с министри на Росен Желязков, като поясни, че лидерът на партията Бойко Борисов го е питал.

„Лидерът на партията е този, който участва в сформирането на кабинета. Имало е случаи, в които не съм бил съгласен да участвам в кабинета. Ако ПП-ДБ кажат: Махате Делян Добрев, за да подкрепим кабинета, аз сам ще си тръгна, това не е драма за мен“, добави още той.

Според него ДПС имат най-последователна позиция и подкрепят този кабинет, в който не участват с министри.

„Ние искаме широка подкрепа, не само от ДПС, а и най-малкото не ни стигат гласовете, ако ни подкрепят само те. Ако не се избере този кабинет, тогава отиваме на избори септември месец. Вината за тези избори няма да е на ГЕРБ, а на партиите и депутатите, които не са проявили отговорно държавническо поведение, каза Добрев.

По думите му Еврозоната и Шенген са стратегически цели на това правителство.

„Не е моментът сега за кавги, а за взимане на работещо решение. Защо ние не преговаряме с останалите партии – ние опитахме, имахме преговорен екип, чухме ясно от всички партии, че не искат да влязат с коалиция с нас. Ние имаме един-единствен изход – да предложим според нас най-добрия възможен кабинет и да видим дали има отговорни политици, или няма“, поясни още Добрев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени