Connect with us

Гербери

Бойко Борисов предупреди: Не ми правете трикове! И разкри кой министър е избран от него и Кирил Петков

Published

on

„Съобразили сме се с това какво искат българските граждани. Всички говорят, че е лошо да се отива на избори. Затова давам сценарий занапред. Това е правителство на ГЕРБ с няколко министри, които при служебното правителство се справят добре. Това е правителство, което може да сподели отговорност и това е изцяло правителство, в което ГЕРБ-СДС носи отговорност. Ако правителството мине с някой трик – дали някой не дойде или някой ни подкрепи, то правителството ще има много кратък живот, не че някой ще го събори, просто ние ще излеземе от него. В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е плана за възстановяване. Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, мисля, че може да го придвижим, така както ви вкарахме в Европейския банков съюз“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като Росен Желязков прие първия проучвателен мандат за съставяне на правителство..

„Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останали, които казват, че трябва да си пазят избирателите. Нека да помислят дали по тези няколко точки, ако искат да говорят и за програма – насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента. Ние днес постъпваме отговорно и сме отворени за диалог“, подчерта Борисов.

„Калин Стоянов е министър, който ние с Кирил Петков съгласувахме. Лично двамата. И е единственият министър, при който няма обжалване на изборите“, каза още Борисов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени