Connect with us

Импийчмънт

Доскорошните пудели на Нинова отидоха да лижат задника на Радев: Дайте ни третия мандат

Published

on

БСП са петата политическа сила, която се явява на консултации при президента Румен Радев за съставяне на кабинет с първия мандат.

В понеделник бяха консултациите с първите три парламентарно представени сили – ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. По-рано тази сутрин бяха и с „Възраждане“.

„Въпреки предизвикателствата във вашата парламентарна група, вие сте най-старата българска партия. Убеден съм, че имате ваши виждания и формула или за подкрепа на някой от тези вариант или дори по-амбициозен план за третия мандат“, подчерта Радев.

По време на консултациите се очертаха няколко възможни подхода – от правителство на малцинството до експертен кабинет, посочи Радев.

Обществото се намира в ужасяваща политическа криза, тя е и икономическа, демографска, рискува да прерасне и в конституционна. Това е преди всичко криза на доверие към българските институции, но и криза на доверие към парламента. Това заяви Атанас Зафиров от БСП по време на консултациите за съставяне на кабинет при президента Радев.

Има два пътя пред БСП. Единият е, разбира се, ние да бъдем странични наблюдатели на всичко, което се случва. Другият път е да се опитаме да участваме в тези процеси, като сме наясно с резултата от изборите, което обезсмисля и разговора за правителство на малцинството, подчерта Зафиров.

Направихме си изводите, започнахме промяната и процесите на консолидация в ляво. Длъжни сме да предложим различен подход. Изборите не са добро решение в момента и трябва да работим за формиране на разумна пробългарска изпълнителна власт, устойчива, добави Зафиров.

Преценката за третия мандат е ваша на кого ще го връчите, но от нас може да се очаква една разумна реалистична и национално отговорна позиция и действия. Потенциалът за излъчване на експертно отговорно правителство не е изчерпан, подчерта Зафиров. Не се плашим от предсрочни парламентарни избори, ролята на пета политическа сила нито ни отива, нито ни устройва. Очакванията на гражданите и на нашите симпатизанти е да бъде намерена форма на диалог, смятаме, че нашата сила би участвала активно в един опит за съставяне на такова експертно правителство, посочи Зафиров.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени